Нинова се възмути: В случая с НАП плащат жертвите!

Соцлидерката предлага друг начин за справедливост
59
Нинова се възмути: В случая с НАП плащат жертвите!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Соцлидерката Корнелия Нинова заяви, че глобата за НАП е ярък пример за несправедливост, защото жертвите - засегнатите българи, ще я платят чрез данъците си.

Още по темата
Комисията за защита на личните данни наложи глоба от 5.1 млн. лева на приходната агенция за изтеклите данни на над 4 милиона българи. От ведомството обжалват.

"Жертвите ще платят за престъплението, извършено спрямо тях. А правителството просто ще прехвърли сумата от едно перо на бюджета в друго. Днес председателят на КЗЛД каза, че това не било наказание, а превенция. Считайте - наказани няма да има, политическа отговорност също", заявява Нинова в съобщение от пресцентъра на БСП.

Тя предлага да се приложи законът за отговорност на държавата за вреди.

"Ако тя причини щети на своите граждани, правителството може да заведе иск срещу виновни длъжностни лица. Да, минава се през обезщетения, съд, доказване на вина - дълъг път, но справедлив. Когато един министър на финансите или директор на НАП плати от джоба си за нанесени вреди на българските граждани, тогава ще има и превенция, и справедливост", смята лидерката на социалистите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
3
 
! Отговори
българин преди 4 години
Не Борисов ни трябва,а Пиночет.Само той се е доказал като истински антикомунист!Ако имаше български Пиночет всеки път за него бих гласувал.
47
4
 
5
 
! Отговори
мнение преди 4 години
нинова имама право да си плащат нападжиите що да плащаме солидарно чуждите грешки
46
1
 
7
 
! Отговори
жалко преди 4 години
До Наблюдател де толкова много пари у бедния българин
45
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
няма отърване от комунисти.обещават справедливост и крадат едновременнонямат страх от богане им дреме за Родината.
44
7
 
7
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
Ох , страх ме е от Нинова. Като знам какви бяха другите премиери социалисти......
43
0
 
5
 
! Отговори
потребител преди 4 години
Ами като ще плащаме всички - дайте ги тея данни да ги видим, че и ние да изплакнем окото, нали си плащаме? Направо ги качете някъде да ги разгледаме, то и без това всичко е в г..за. В крайна сметка - щом ще плащаме, значи имаме право да ги видим, нали така!
42
5
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Пада се по около 0.73 лв на човек.
41
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Соцлидерката предлага друг начин за справедливост, от бсп ще връщат откраднатото и ще настояват и другите да направят същото!
40
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
принципно това го знае всеки гражданин по подразбиране, остава да се приложи на практика.Друг справедлив начин е не-вземане на данъци от граждани и фирми за определен период от време.
39
12
 
17
 
! Отговори
курнела Големанова преди 4 години
Тоя Борисов няма ли да подава оставка бееее....Че ми се краде от хазната като другарака Поптодорова парфюм от летище ми се краде
38
7
 
12
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
От всичките когреси на БСП /БКП/... - най плодотворен за България бе последния - когато Нинова си "ПОвърна" оставката...
37
9
 
26
 
! Отговори
антикомунист преди 4 години
Не харесвам комунистите и Корнелия,но в скучая е100% права..
36
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От много време взимам хапчета за кръвно и сега съм в Гърция. На тези хапчета цената за блистер в Италия е 2.75 евро, в Гърция е 2.55 евро, а в България е 3.30 евро.Дано се задават със здравето на хората.
35
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гуруто ви, близо по акъл на болшинството пишещи неуморни каза: -"вие сте прости, аз също съм *** и за това се разбираме". Прав е за вас, но не всички са такива.Вие сте прости, аз не съм и много има такива като мен.Без да вникнете в смисъла, ближете ***...ното и ще плащате и вие, защото ви са некадърни управницити, на които служите.Колкото до популизма, първата фраза на любимеца ви, го показва.Другото е истината и тя няма нищо общо с популизма.
34
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чакайте малко, другарко Нинова. НАП беше създаден (както и електронната му инфраструктура) по времето на кабинета "Станишев" с премиер от вашата партия. Кой е виновен, другарко Нинова? Сега БСП да плати глобата.
33
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
бсп да плати!
32
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименНе.Сутрин е на уроци по английски,а следобяд ходи до летището да тренира за F-16.Ще му го върне тъпкано на Радев.
31
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе,къде е Батко? Да не помага на Дънди и да копа злато в Крумовград,от благодарност за тлъстата комисионна?
30
3
 
2
 
! Отговори
ПЕНКО преди 4 години
"ДЕДИТЕ " НА "БСП -ГЮВЕДЖАРИТЕ "- ВОЮВАХА СРЕЩУ -ЕКДПЛОАТАЦИЯТА НА ЕКПЛОАТАТОРИТЕ НАД ТРУДЕЩИТЕ СЕ ХОРА -ПРОИЗВЕЖДАЩИ БЛАГАТА ,НО СЕ БИЕХА И ЗАГИВАХА ЗА ИДЕЯТА !!!НО ПРЕДСТЕВЕТЕ СИ ДНЕС НЬИНКОВА И НИНКЬОВИСТИТЕ- КАТО "ПЪРВИ СЕКРЕТАРИ НА БКП "-РАЗДАВАЩИ ЖИЛИЩА ПО ОСМОТРЕНИЕ !!!
29
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слечея Техноимпекс кой го плати?

Спонсорирани публикации